Wat Doet Een Massage Kussen

Published Jan 31, 21
6 min read

Ontspanning In De Massage: De Uitgangspunten

Spanning is wie denkt te zijn, ontspanning is wie je werkelijk bent. oud Chinees gezegde Je lichaam heeft een fijnmazig netwerk van zenuwen die alle organen en weefsel met elkaar verbindt. De signalen worden verzonden naar je brein en andersom. Logisch toch? Alle signalen worden omgezet in gevoel. Daarbij heb je de zintuigelijke signalen zoals warm, koud, hard of zacht, maar ook andere gevoelens.

Aan iedere aanraking hebben wij een gevoel of emotie gekoppeld. Dit gaat heel subtiel en grotendeels onbewust. Bij een burn-out proberen wij vaak cognitief een verklaring te vinden. Waardoor heb ik een burn-out gekregen? Is het stress op je werk of in je privé leven? Ja dat is goed mogelijk.

Alleen dat is een deel van het verhaal. Bij massagetherapie komt het gesprek tussen je lichaam en geest aan de orde. Jij als mens staat centraal en niet jouw burn-out of klacht. De neiging is vaak om vanuit het probleem een oplossing te bedenken. Weer vanuit je hoofd piekeren naar een oplossing.

Werken aan herstel. Welke ook stress op kan leveren. Een massagetherapie zoals een Holos massagetherapeut geeft, wordt jouw lijf aangesproken. Wat voel jij als je dit denkt? Hoe voelt het om deze spanning of ontspanning te ervaren? Deze dimensie van je burn-out wordt vaak onderbelicht door de reguliere burn-out coach of begeleider.

In alle rust bewust gaan voelen en ontdekken wat je lichaam zegt. Je lichaam liegt nooit, en is altijd eerlijk. Het is soms confronterend, maar geeft ook inzicht. Zoals een spiegel. Meer hierover kan je lezen in het artikel “Waarom massage en bewustwording” Massage heeft effect op het fysieke en mentale.

Het natuurlijk herstel vermogen van je lichaam wordt zo aangesproken. Het is bekend dat bij massage ook stress verlagende stoffen (hormonen) vrijkomen. Zo kan het lichaam zich meer ontspannen en jij krijgt meer rust. Massage brengt je lichaam en geest samen. In je lichaam worden spanning gelokaliseerd en je maakt contact met je spanning.

Wat Is Massage En Welke Methodes Bestaan Er?

Je begrijpt beter wat je lichaam eigenlijk altijd wilde zeggen. Dit geeft jouw meer inzicht in de mogelijke oorzaken en ontstaan van je burn-out (baby massage maastricht). Holistische massagetherapie brengt: Ontspanning en rustBewustwording van patronen en overtuigingen die jouw niet meer helpenBalans doordat ziekte, pijn en verlies een plek krijgen in je lijf, hart en hoofd.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Deze podcast is zeer de moeite waard om te beluisteren. Meer over Holos Massagetherapie kan je hier vinden. Wil je het liever ervaren dan lezen? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsconsult.

- Massage verbetert het immuunsysteem - Je weerstand tegen ziektes wordt beter. Er worden meer witte bloedlichaampjes aangemaakt en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Minder snel ziek dus! - Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress - De productie van het stresshormoon wordt verminderd waardoor het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

Dit hormoon zorgt ervoor dat je beter slaapt. - Massage maakt je gelukkiger - De stoffen serotonine en endorfine komen vrij tijdens een massage. baby massage maastricht. Dit worden ook wel de gelukshormonen genoemd, welke ervoor zorgen dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Tevens kun je pijn beter verdragen door deze stoffen.

Ook wordt de doorbloeding in de huid beter waardoor de kleur en uitstraling van je huid een boost krijgt. - Massage maakt je gespannen spieren weer soepel - Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden. - Massage verbetert de bloedcirculatie - Een massage activeert de bloedsomloop.

Tevens wordt de bloeddruk genormaliseerd door een massage (baby massage maastricht). - Massage verwijdert afvalstoffen - Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Fysiologische En Psychologische Effecten Van Massage

1. Mensen van 70 jaar en ouder. 2. Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een van de onderliggende aandoeningen:• Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die daarvan zo veel last hebben dat ze onder behandeling van een longarts zijn.• Chronische hartpatiënten, die daar zoveel last van hebben dat ze onder behandeling zijn van een cardioloog.• Mensen met suikerziekte die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.• Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.• Mensen met een verminderde weerstand tegen infectie doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan.• Mensen die geen milt hebben of een milt die niet functioneert en mensen die een bloedziekte hebben.• Mensen met een verminderde weerstand doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen.• Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling.• Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts.• Mensen met een hivinfectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 getal onder

Je hebt een grotere kans om ernstig ziek te worden als je besmet wordt met het nieuwe Corona-virus dan anderen. Dat komt doordat de natuurlijke afweer van het lichaam bij mensen op leeftijd en bij mensen die een ziekte hebben vaak lager is. Wees extra voorzichtig. Het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk thuis te blijven.• Neusverkoudheid• Loopneus• Niezen• Keelpijn• Lichte hoest• Verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)Als je 24 uur lang geen klachten heeft, mag je weer een afspraak maken..

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar soms kunnen er zogenaamde ‘knopen’ ontstaan.

Water Drinken Na Massage, Feit Of Fabel?Dit Is Wat Een Deep Tissue Massage Met Je Doet
Ontspanningsmassage - Welkom Bij SportmassageMassagetherapie, Vanuit Ontspanning Naar Zelfreflectie

In zo’n knoop hoopt melkzuur zich op, wat een dof zwaar en moe gevoel in de spier geeft. Die knopen zorgen ook dat de spier op sommige plekken wat korter is en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan - baby massage maastricht (thai massage maastricht). Door middel van massage worden deze knopen uit de spieren gehaald, waardoor het melkzuur goed weg kan.

Vaak voelt het hoofd dan in een keer veel vrijer en komt er een hoop energie en ontspanning vrij. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.

Ontspanning In De Massage: De UitgangspuntenWat Doet Massage?

Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand. Door de diepe ontspanning schakelt het zenuwstelsel over op een modus van herstel. Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgoodhormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten.

Ontspanningsmassage Of Toch Een Klachtgerichte Massage

Massage Therapie - De 5 Natuurgerichte PrincipesOntspanningsmassage - Massage Praktijk


Het hoofd blijft dan maar doormalen, maar door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond - massagesalon maastricht. Als je met een probleem worstelt, helpt het vaak niet om er maar constant mee bezig te zijn, maar juist om het even los te laten.

More from Massage 2 personen

Navigation

Home

Latest Posts

Massage Maastricht

Published Sep 27, 21
6 min read

Sport & Ontspanningsmassage - Massage

Published Aug 21, 21
6 min read

Relax Sport Maastricht

Published Aug 17, 21
6 min read